Account Manager Customer Service (junior)

Ben jij een echte spin in het web als het gaat om communicatie en klantbeleving?  Werk jij altijd klantgericht en ben je op zoek naar een organisatie met ambitieuze groeiplannen, in een jong, dynamisch en hecht team waar je zelf in mee kunt groeien? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Voor ondersteuning voor zowel de Nederlandse- als de Duitse markt en ter uitbreiding van ons Customer Service team in Zevenaar zijn wij op zoek naar een:

(junior) Account Manager Customer Service, fulltime

Toorank International Spirits is een internationale drankenproducent. Wij ontwikkelen, produceren en verkopen wereldwijd alcoholische dranken. Op onze locatie in Zevenaar worden per jaar tientallen miljoenen flessen geproduceerd. Naast het produceren van producten voor andere merken voert Toorank ook haar eigen merken zoals onze hard groeiende Coppa Cocktails range.

Wat ga je doen?

In de functie (junior) Account Manager Customer Service rapporteer je aan de Customer Service Manager. Je ondersteunt zowel de Duitse-  als de Nederlandse markt. Je zorgt samen met je collega’s voor een adequate uitvoering van alle voorkomende werkzaamheden. Je beantwoord en behandeld commerciële aanvragen via telefoon en mail, je ondersteunt de buitendienst en bent verantwoordelijk voor het uitbrengen van offertes en de verwerking van opdrachten.  Zo bewaak jij het hele klantproces! Het helpen met inpakken van pakketjes en correct versturen is voor jou ook geen probleem! Met jouw persoonlijke skills weet je het verschil te maken door stabiele en langdurige relaties op te bouwen. Je hebt klanttevredenheid hoog in het vaandel staan en je zorgt ervoor dat onze relaties op een professionele wijze worden ondersteund. Mede door jouw proactieve en enthousiaste manier van klantbenadering, geef jij onze relaties het vertrouwen bij ons in goede handen te zijn!

Wat vragen wij van jou?

– Je bent in het bezit van een MBO+/HBO diploma in een commerciële richting
– Enkele jaren ervaring is fijn maar geen noodzaak!
– Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Duits, Nederlands en Engels
– Je bent commercieel ingesteld en neemt initiatieven
– Je bent zelfstandig, klantvriendelijk, resultaatgericht, collegiaal, enthousiast en gedreven
– Je bent gewend om gestructureerd te werken
– Je hebt goede kennis van Microsoft Office en de werking van CRM systemen

 

Wij bieden:

Een veelzijdige en verantwoordelijke functie in een innovatieve, open, dynamische en groeiende organisatie. Toorank kent goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, opleidings- en doorgroeimogelijkheden en mogelijkheid tot deelname aan o.a. een fietsplan en bedrijfsfitness. Wij bieden je in eerste instantie een contract voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw L. van Blijderveen (HR Manager) 0316-580180.

Je sollicitatie, voorzien van motivatie en cv, kun je per mail sturen naar HR@toorank.com.